paturi etajate pt copii modele

Cele mai bune paturi supraetajate

Patul supraetajat este soluția ideală în cazul unui dormitor restrâns ca și spațiu, ce nu permite amplasarea a două paturi sau a unuia dublu/matrimonial. Atunci, prin achiziționarea unui pat supratejat, adică, pe verticală, lucrurile se schimbă total.

Un astfel de pat este folosit, ce-i drept, mai mult de copii, adolescenți, dar este ideal și-n cazul adulților. Cât privește achiziționarea unui astfel de pat, primordiale sunt normele de siguranță ce constă în: cumpărarea unei saltele adecvate pentru patul de sus, astfel încât marginile patului să asigure protecție, pentru a nu cădea de la înălțime; vârsta utilizării unui astfel de pat (n.r. nu e recomandat copiilor sub 9 ani); asigură-te că are protecții pe toate cele patru laturi; scara să fie bine prinsă, fără a putea fi mișcată de copii, spre exemplu.

Top 3 recomandari 

Pat supraetajat din lemn de pin si pal, cu 2 sertare pentru copii Gaspar, 200 x 90 cm
[cu_button url=”https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d4c8129f5&unique=c91c384a7&redirect_to=https%253A//www.somproduct.ro/paturi/paturi-de-copii/paturi-supraetajate&st=casasibiroul_ro” target=”blank” style=”3d” size=”6″ wide=”no” center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow, sponsored”]Vezi detalii si pret [/cu_button]

Pat supraetajat din lemn pentru copii Benlemi Cloudy, 120 x 200 cm, alb

[cu_button url=”https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d4c8129f5&unique=cde040759&redirect_to=https%253A//www.bonami.ro/c/paturi-supraetajate-pentru-copii&st=casasibiroul_ro” target=”blank” style=”3d” size=”6″ wide=”no” center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow, sponsored”]Vezi detalii si pret [/cu_button]

Pat pentru copii Soria 81×188 cm

[cu_button url=”https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d4c8129f5&unique=612e4b11b&redirect_to=https%253A//www.vivre.ro/s-996/paturi-copii&st=casasibiroul_ro” target=”blank” style=”3d” size=”6″ wide=”no” center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow, sponsored”]Vezi detalii si pret [/cu_button]

 

Tiuri de paturi supraetajate

 • Pat supraetajat clasic:  Este patul care are deasupra un altul și la care se poate ajunge cu ajutorul unei scări. Există o gamă variată și bogată de astfel de paturi. Din stilul clasic fac parte și paturile supraetajate care se pot delimita de unul din paturi, al doilea fiind folosit pentru musafiri.
 • Pat supraetajat cu scară dreaptă: Patul dispune de o scară pentru a ajunge la etaj, iar scara este dreaptă. În general, este accesibil copiilor mai mari, deoarece fiind dreaptă, scara este mai periculoasă. Totuși, ca și preț, un astfel de pat cu scară dreaptă este mai accesibil.
 • Pat supraetajat cu scară înclinată:Costă mai mult decât patul cu scară dreaptă, dar oferă mult mai multă siguranță.
 • Pat supraetajat cu trepte: Este cea mai sigură opțiune dintre paturile supraetajate. Copiii vor putea păși cu mult mai multă siguranță pentru a urca în patul de sus. Genul acesta de pat supraetajat oferă, ce-i drept, în majoritatea cazurilor și spații de depozitare fiind prevăzute cu sertare.
 • Pat supraetajat jos:  Face parte tot din categoria paturilor sigure, deoarece patul de jos se află foarte aproape de podea, ceea ce reduce din start înălțimea întregului mobilier. Este modelul ideal pentru copiii sub 9 ani, mai ales că patul de sus se află la mai puțin de 1 m de podea.
 • Pat etajat:  Este un model care elimină patul de jos, ci avem doar patul de la etaj. În acest sens, spațiul de jos poate avea mai multe utilități: poate fi amplasată o masă, un mic birou, pot fi depozitate câteva lădițe cu jucării etc.
 • Pat supraetajat în formă de L: Paturile sunt dispuse perpendicular, ci nu paralel. În acest caz, spațiul va fi mai deschis, iar copiii nu vor dormi unul deasupra celuilalt.
 • Pat supraetajat cu masă: Este o versiune mai modernă, fiind exclus patul de jos și înlocuit cu o masă pentru desfășurarea a tot felul de activități. Ca și idee, este una foarte bună, deoarece prețul e accesibil și ieșiți mult mai bine decât dacă ați cumpăra separat pat și masă. Ideal pentru elevi, care pot dormi în patul etajat și își pot face temele la măsuța inclusă.
 • Pat supraetajat tip sertar : Este vorba despre un pat tip sertar care este păstrat sub patul inferior, fără a fi însă vizibil. Este scos doar la nevoie, când rămâne un prieten de-al copilului peste noapte.
 • Pat supraetajat triplu : Este un model idel pentru trei persoane. Poate fi un pat cu alte două paturi supraetajate, alături de cel inferior, sau doar un pat supraetajat și altul alipit alături.
 • Pat supraetajat metalic : Metalul este ales pentru un pat supraetajat, fiind mai durabil, rezistent, dar și pentru că riscul de a avea un accident este mult mai mic. În plus, un pat supraetajat din metal se încadrează perfect într-un dormitor elegant, modern, pe piață găsindu-se fel de fel de modele, în culori variate.
 • Pat supraetajat din lemn :  Este ideal pentru dormitoarele în stil clasic. Nuanțe de lemn natural sau vopsit în orice altă culoare, va putea fi atractiv pentru copii și optim pentru adulți. Lemnul este un material durabil, dar un pat supraetajat din lemn trebuie întreținut periodic pentru a rezista și bine.
 • Pat supraetajat din lemn masiv :  Este un pat robust, rezistent, care oferă și siguranță. Vorbim despre un pat de cea mai bună calitate, care oferă confort și siguranță.
 • Pat supraetajat laminat :  Este, în general, un pat adecvat tineretului, deoarece și culorile sunt fie pastel, fie mai vii. Ca și preț, însă, sunt mai accesibile decât cele din lemn masiv, care costă dublu față de unul din PAL.
 • Pat cu somieră :  Este un pat mai scump, dar vine accesorizat și cu o somieră cu șipci din lemn de pin, de grosimi diferite. Confortul este mult mai ridicat.
 • Pat supraetajat pentru fete : Există și o astfel de categorie, fiind vorba despre culori, în general. Sunt pătuțuri supraetajate pe roz sau alte culori pastel îndrăgite de fete.
 • Pat supraetajat pentru băieți : Sunt ideale pentru băieți nu doar pentru că au culoarea albastru, dar și pentru că sunt prevăzute cu topogan.
 • Pat cu saltea inclusă, plus somieră : Sunt paturi supraetajate ce vin la pachet cu salteaua inclusă, deci scăpați de o grijă, husă aferentă acesteia, plus somiera.
 • Pat cu colțuri rotunjite :Este patul ideal pentru copiii până-n 8 ani, deoarece colțurile rotunjite vor feri micuții de fel de fel de accidente.