Cele mai bune chiuvete de bucătărie
Fie că ești un bucătar mare sau gătești ocazional, bucătăria este locul unde petreci ceva timp, mai mult sau mai puțin. Ei bine, chiar și pentru maxim două ore, bucătăria ta trebuie să aibă echipamente de calitate, iar unul dintre acestea – chiuveta – te reprezintă. Sigur vei spune că deții deja mașină de spălat vase și nu mai ai nevoie de cine știe ce chiuvetă. Ei bine, te contrazic. Chiar și așa, chiuveta are rolul ei: nu speli vasele, dar speli legume, fructe. E bine ca înainte de a pleca să achiziționezi o chiuvetă pentru bucătăria ta să fii totuși informat despre ce anume găsești pe piață. Iar noi îți venim în ajutor:
Top 3 recomandari
Chiuveta de bucatarie din inox Alveus Basic 80 finisaj Satin incastrabila, cu o singura cuva. Sifon si ventil incluse in pachet.
[cu_button url=”https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d4c8129f5&unique=4e2ef9cd7&redirect_to=https%253A//www.neakaisa.ro/chiuvete-inox&st=casasibiroul_ro” target=”blank” style=”3d” size=”10″ wide=”no” center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow, sponsored”]Vezi detalii si pret [/cu_button]
Chiuveta bucatarie fragranite Franke Maris MRG 611 reversibila, 780x500mm, tehnologie Sanitized Sahara (1 cuva cu picurator, reversibila, tip montaj incastrabila, material granit, garantie 15 ani )
[cu_button url=”https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d4c8129f5&unique=8cf043bc6&redirect_to=https%253A//www.sensodays.ro/chiuvete-de-bucatarie/chiuvete-compozit.html&st=casasibiroul_ro” target=”blank” style=”3d” size=”10″ wide=”no” center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow, sponsored”]Vezi detalii si pret [/cu_button]
Chiuveta cu 2 cuve din gradit negru (Tip montare: Deasupra blatului, Se poate monta pe stânga/dreapta (complet reversibilă) Material: 80% cuarț, 20% rășină)
[cu_button url=”https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d4c8129f5&unique=56a090d7a&redirect_to=https%253A//www.vidaxl.ro/g/2757/chiuvete-pentru-bucatarie&st=casasibiroul_ro” target=”blank” style=”3d” size=”10″ wide=”no” center=”yes” radius=”10″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow, sponsored”]Vezi detalii si pret [/cu_button]
Chiuvetă de bucătărie încastrată
Este genul de chiuvetă încastrată/încadrată într-un corp de mobilier, un blat separat. Ei bine, și la acest capitol sunt mai multe variante:
Chiuvetă de bucătărie cu montarea pe blat
Este tipul de chiuvetă creat pentru a se încadra într-un blat, marginile ei fiind vizibile. Mai precis, una dintre margini va sta sprijinită de marginile blatului.
Chiuvetă de bucătărie cu montare sub blat
Se fixează cu ajutorul adezivului sau a unor cleme speciale. De data aceasta, nici urmă de margini, deoarece cuva va fi adânc încastrată în blat. Avantajul este acela că va fi păstrată mai bine curățenia, mai ales a cuvei și a zonelor din jur.
Chiuvetă tip farmhouse
Vorbim despre un model mai vechi de chiuvetă, de data aceasta partea frontală fiind lăsată la vedere. Cuva chiuvetei este mai adâncă și are și o capacitate mai mare.
Chiuvetă de bucătărie montată pe perete
Chiuveta de genul acesta va fi montată direct pe perete, nemaiavând nevoie și de un blat. Totuși, are nevoie de montarea unui sistem de prindere, unul mascat, ce-i drept. În general, din acest criteriu, fac parte chiuvetele din inox, porțelan sau fontă. Sunt ideale în bucătăriile amenajate în stil industrial sau rustic.
Chiuvetă de bucătărie pentru colț
Chiuvetele pentru colț au de regulă forma în L; sunt mai versatile.
Chiuvetă cu picurător
Picurătorul este un plan mai vast al chiuvetei, o prelungire plană a acesteia, rolul său fiind acela de a fi suport pentru vasele spălate. Un astfel de detaliu nu-și are rostul însă când vorbim despre o chiuvetă cu două cuve.
Chiuvetă fără picurător
Este clasică chiuvetă, doar cu cuvă, fără acel plan ajutător la așezarea vaselor spălate. Poate avea formă rotundă, pătrată sau ovală.
Chiuvetă cu formă dreptunghiulară
Dacă are formă de dreptunghiu, atunci avem de-a face cu o chiuvetă cu picurător. De obicei, este genul de chiuvetă încastrată într-un blat.
Chiuvetă rotundă
O chiuvetă formată doar dintr-o cuvă, mai adâncă sau mai puțin adâncă, cu sau fără margini. Nu are picurător.
Chiuvetă pătrată
Și de data aceasta, chiuveta nu are picurător. Poate avea margini vizibile sau nu.
Chiuvetă ovală
Este genul de chiuvetă cu picurător ce poate fi montată sub sau pe blat.
Chiuvetă asimetrică
Este o chiuvetă cu două sau trei cuve, de diferite dimensiuni. Poate fi o chiuvetă cu o cuvă pătrată, mai mică, și cu alta dreptunghiulară, mai spațioasă.
Chiuvetă din granit
Este vorba despre o chiuvetă formată dintr-un amestec de acrilic și granit, aplicat peste o bază de rășină. Chiuveta rezistă la zgârieturi, pete, căldură puternică.
Chiuvetă din inox
Sunt cele mai populare chiuvete, găsindu-le într-o varietate de finisaje. Recomandăm cele de tip 304, cele mai rezistente. Inoxul este un material rezistent la ciobiri, crăpături. Este rezistent, de asemenea, și la rugină. Mai mult, chiutele din inox sunt ideale în orice bucătărie.
Chiuvetă din cupru
Cuprul este un material durabil care nu e va confrunta în timp cu rugina și nici nu-și va pierde luciul. Chiuvetele din cupru sunt antibacteriene.
Chiuvetă din fontă
Genul acesta de chiuvete sunt grele, solide, îmbrăcate adesea în porțelan. Se găsesc în culori variate.
Chiuvetă din ceramică
Iată o chiuvetă elegantă, rezistentă la rugină, care nu-și pierde luciul. Totuși, nu este atât de puternică la impacturi mai puternice. Cele mai dese chiuvete sunt pe alb, negru sau gri, dar puteți găsi și în culori mai vesele.
Chiuvetă din compozit
Compozitul este un mix de mai multe material, precum granit sau cuarț, acrilic etc. Ca și preț, sunt mai ieftine decât cele doar din granit.
Chiuvetă din acril
Este cea mai ieftină chiuvetă, dar și cea puțin rezistentă. Acrilul este un material care nu rezistă la temperaturi înalte și chiar se deformează.
Chiuvetă doar cu o cuvă
De obicei, acestui model i se potrivește o cuvă mai spațioasă și este potrivită pentru spălarea oalelor sau tigăilor mari.
Chiuvetă cu două cuve
Este o chiuvetă potrivită pentru a spăla vasele într-o cuvă, folosind detergent și a le clăti în cealaltă cuvă.
Chiuvetă cu trei cuve
Iată că găsiți și o chiuvetă mai ingenioasă: cu trei cuve, de obicei două mari și una mai mică. Cele două pot fi folosite la spălatul și clătitul vaselor, iar cea de-a treia, doar la spălatul alimentelor.
Chiuvete cu adâncimea cuvei sub 100 mm: Sunt chiuvete înguste și mici care din păcate nu ajută prea mult la spălatul vaselor. Sunt ideale pentru spălatul tacâmurilor, a paharelor.
Chiuvete cu adâncimea cuvei între 100 și 200 mm: Este o chiuvetă medie și este adâncimea vizează mai ales cele cu o cuvă.
Chiuvete cu adâncimea cuvei peste 200 mm: Se spune că cea mai bună chiuvetă este cea cu adâncimea mai mare a cuvei, putând spăla lejer vasele, dar și obiectele sanitare de mai mari dimensiuni.