Modele de balansoare pentru curte

Cel mai bun Balansoar pentru Grădină și Terasă – Recenzii 2021

Cine dispune de un colț de rai, adică o mică grădină, știe că relaxarea în aer liber este foarte plăcută și de efect, mai ales în vremuri grele, de pandemie, spre exemplu. Și ce poate fi mai relaxant decât să beneficiezi de un balansoar!?

Un balansoar este ideal în grădină sau pe terasă, iar în magazinele de specialitate poți opta pentru unul de o persoană sau două, pentru culorile preferate, materialele potrivite…ce mai!? Stilul potrivit grădinii, respectiv casei. Iată și o clasificare abalansoarelor care vă va ajuta să vă orientați mai bine când veți achiziționa unul.

Top 3 balansoare de gradina 

Este dotat cu un acoperis,protrejeaza impotriva soarelui sau a ploii. Cadrul este realizat din metal
Pentru 3 locuri. Cadrul este realizat din metal, cu finisaj antracit. Husa pernei este din material textil.
Fotoliu din ratan sintetic. Impletit manual pe o structura de otel cu un set de perne inlus. Cosul este fabricat din ratan.

Tipuri

Balansoare pentru grădină din lemn

Acestea se încadrează oricărui tip de grădină: rustică, datorită lemnului, dar și contemporană, printr-un lemn lăcuit, lucios. Tocmai de aceea, lemnul poate fi vopsit într-o culoare cât mai aproape de cea naturală sau total diferit, optându-se pentru o culoare vie, puternică. Foarte des veți da peste balansoare din esențe de pin, stejar, salcâm sau zadă. Foarte bune sunt balansoarele din lemn de tec sau eucalipt, esențe ce nu necesită atâta mentenanță. Se pune și problema confortului; multe nu se vând cu pernele sau salteluța din prezentare.

Balansoarele din oțel sunt alternativa mai modernă a celor din lemn. Tocmai de aceea nu se încadrează într-o grădină 100% rustică. Sunt mai rezistente la factorii de mediu, deși și aici există o mică problemă. Stând prea mult în soare, balansoarele de acest gen se încing foarte tare. În plus, odată zgâriate, se vor lovi și de rugină.

Balansoarele din aluminiu sunt rezistente la razele soarelui, la ploi, la îngheț, dar și la rugină. Avantajul unui balansoar din aluminiu este acela că poate fi mutat cu ușurință dintr-un loc într-altul. Asta chiar dacă aluminiu este considerat un metal puternic,

Mai avem balansoare din ratan și aceste modele sunt potrivite mai ales pentru exterior. Nu putrezesc și sunt impermeabile. Din când în când însă au nevoie de o spălare. Ca și preț, sunt destul de accesibile.

După utilizare și dimensiuni:

Balansoare cu funcții de pat. Sunt genul de balansoare cu trei locuri, care se pot transforma ușor într-un pat. Se găsesc într-o singură culoare sau combinație de două culori. Foarte des veți vedea balansoare de acest gen în culori neutre: crem, bej sau în combinație de alb cu o altă culoare ( n.a. alb – verde, alb-albastru), și cu dulgi. Sun balansoare din lemn, iar în majoritatea cazurilor sunt incluse pernele și salteluța. Dimensiunea acestora este de 235×178,5×117,5 cm, iar costurile pornesc de la 1.700 lei și ajung și la 3.000 lei. Este genul de balansoar pentru confort maxim, pentru un pui de somn în mijlocul naturii sau doar pentru a vă relaxa citind o carte. Pentru a avea însă un astfel de balansoar trebuie să dispuneți și de o grădină spațioasă. Balansoarul tip pat merge perfect și pe terasele spațioase ale caselor.

Pentru o mai bună intimitate, veți găsi pe piață și balansoare cu baldachin, acestea fiind, în majoritatea cazurilor, în culori închise. În general, pentru acest gen de balansoar, cadrul este din oțel și dispune și de un acoperiș trainic, iar baldachinul este din voal. Ca și dimensiune, pentru un confort sporit, orientați-vă către cele de 220 x 160 x240 cm, iar prețurile se învârt în jurul a 1.700 – 2.000lei.

Cele mai comune sunt balansoarele cu cadrul din metal, pentru grădină, disponibile cu trei locuri. Sunt balansoare simple, iar culorile variază. De obicei sunt monocrome (n.r. albe, crem, bej, verzi) sau balansoarul este în dungi (n.r. alb-verde, negru-alb), iar acoperișul monocrom. Structura este din metal, așa cum am specificat inițial, iar șezutul, spătarul și acoperișul din poliester. Pentru trei persoane, dimensiunea este de 170x153x110 cm, iar costul este de 900 lei, dar la reducere îl puteți achiziționa și cu 750 lei. Greutatea maximă admisă este de 240 kg. Este un balansoar ideal pentru curți, terase, iar dungile de alb și o culoare vie sunt în contrast cu natura, dar plăcut.

Dacă optați pentru dimensiunea de 211×120 cm, va trebui să scoateți din buzunare cu 200 lei mai mult decât cel anterior prezentat. Greutatea maximă admisă în acest ultim caz este de 300 kg.

Din clasificarea noastră fac parte și balansoarele tip leagăn, pentru una sau două persoane. Trebuie precizat că, din punct de vedere estetic, sunt mult mai atrăgătoare, putându-se adapta atât în colțul de grădină amenajat, cât și pe o terasă sau într-un foișor. Este vorba, până la urmă, de un scaun suspendat/agățat, cu înălțimea de 220 cm, cu diametru suport de 95 cm și lățimea de 85 cm. Părerile celor care și-au achiziționat un astfel de leagăn – balansoar sunt pozitive, mai ales în contextul în care acesta este livrat cu perne confortabile. Pernele sunt cele care fac diferența aici: pot fi monocrome, înflorate, cu dungi etc. Prețurile pornesc de la 1.300 lei, dar dacă prindeți reducerile îl puteți obține și cu 900lei.

Fratele acestui leagăn balansoar este fotoliul balansoar, o idee mai confortabil, adică mai spațios. Este robust datorită tuburilor din oțel și confortabil datorită saltelei din poliester. Mai dispune și de o umbrelă din poliester, rezistentă la ploi și soare. Greutatea maximă suportată este de 120 kg. Se găsește mai ales în culoarea antracit, lucru ce permite încadrarea sa în orice stil de grădină. Diametrele acestui balansoar fotoliu sunt: 60×2,6 mm/42×2 mm/22 mm/14 mm.Costul este de aproximativ 800-1.300 lei.

Fotoliu suspendat pentru gradina , terasa Tavus Maro / Bej, l120xA60xH215 cm

Genul acesta de balansoar tip fotoliu poate fi achiziționat și complet din lemn, din ratan, fără perne sau saltea, și-n acest caz prețurile nu trec de 400 lei.

Mai mult pentru terase acoperite, puteți achiziționa și balansoar tip scaun, cu cadru din lemn rezistent, bambus sau stejar chinezesc. Este ajustabil și se vinde, în majoritatea cazurilor, cu perna din prezentare.

Balansoar șezlong cu cadru din lemn,material textil, în general pentru două persoane și cu protecția solară. Este ideal pentru terase sau colțuri de grădini acoperite. Dimensiunea este de 177x135x180cm, iar prețul întreg este de 2.100 lei, dar la reducere îl luați și cu 1.500 lei.

Acest sezlong balansoar este realizat din lemn de acacia, un lemn tropical solid, rezistent la intemperii și foarte durabil. Fiind potrivit pentru utilizarea in interior, cat si in exterior.

Șezlong balansoar pliabil, o altă soluție mai practică, ideal pentru balcon, terasă, grădină, conferă confort și eleganță, având cadrul din metal. Este modern și se pliază ușor. Poate fi folosit în grădină, pe terase, dar și la piscine. Materialul este poliester, oferă protecție UV și este impermeabil. Salteaua este inclusă și o puteți achiziționa în culori neutre sau aprinse. Prețul întreg este de aproximativ 1.100 lei, redus la 750 lei.

Sezlong pliabil cu balansoar pentru exterior

Găsim și șezlong balansoar din lemn de acacia, vidaXL, în general în culori neutre, cu dimensiunea de 149x60x86 cm. Este genul de balansoar rustic 100%, fără perne, rezistent la intemperii. Prețul întreg este de 1.060 lei, iar dacă prindeți reducerile faceți economie 400 lei.

Comune și mult îndrăgite sunt balansoarele tip hamac. Sunt poate cele mai practice, fiind ușor de montat. Se găsesc în dimensiunile 100×100 cm, iar culorile variază. Pot fi combinații de două sau trei culori sau pot fi monocrome. Capacitatea maximă este de 120 kg. Sunt confortabile, funcționale și utile în orice grădină sau terasă. Materialul este bumbac, este rezistent, cu funii puternice. Ca date tehnice:
– lungime bară: 90 cm
– lungime scaun: 100 cm
– lățime scaun: 100 cm
Lungime funii: 40-60 cm.

Hamac cu suport si protectie de tantari 
Vandut de Vivre.ro

Găsim și hamac brazilian cu două perne incluse, tot 100×100 cm, în diferite culori, iar prețurile ajung și la 160 lei, iar reduse  – 120 lei.

Ce trebuie să aibă un balansoar pentru a fi confortabil?

Sunt câteva accesorii ce fac un balansoar mult mai confortabil. Astfel, balansoarul din grădină pentru a vă oferi relaxare maximă trebuie să aibă: perne, copertină reglabilă (utilă când aveți multă umbră în curte), plasă pentru țânțari, adecvată mai ales când aveți copii, lanț sau sfori de rezervă dacă este suspendat și neapărat husă de protecție.

Un balansoar bun poate fi achiziționat de pe site-urile magazinelor cunoscute și cu review-uri pozitive.

Leave a Reply